Inot

Ex-campion olimpic și mondial la înot: „David Popovici e noul rege. Trebuie să învățăm tehnica lui”

Pinterest LinkedIn Tumblr

César Cielo (35 de ani), brazilianul al cărui record mondial în proba de 100 de metri liber a fost doborât de David Popovici la Europenele de la Roma, a fost invitat la podcastul „Inside with Brett Hawke“.

De două ori campion olimpic, Hawke își dorea de multă vreme să-l aducă pe Cielo în emisiune pentru a discuta o varietate de subiecte. Cu tânărul român David Popovici doborând recent recordul mondial al lui Cielo la 100 de metri stil liber, sfârșitul verii a fost momentul perfect pentru a avea o discuție amplă despre trecut, prezent și viitor.

Trecând în lumea antrenorilor după încheierea carierei sale sportive, Hawke l-a îndrumat pe Cielo la Universitatea Auburn și ca profesionist. Printre cele mai importante momente petrecute împreună s-au numărat medalia de aur a lui Cielo la 50 liber la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing și doborârea recordurilor mondiale la 50 liber și 100 liber.

Brazilianul a fost și campion mondial la 50 liber în trei ocazii consecutive – 2009, 2011 și 2013. 

 Cielo a apelat la rețelele de socializare pentru a-l felicita pe starul în ascensiune după ce a înotat recordul mondial.

„Cred că prima dată când l-am remarcat a fost când a început să scoată 47 de secunde, la 100 de metri liber, pe când avea 16 ani. Uneori, în viață vedem unele lucrurile pe care nu le înțelegem, de parcă n-ar fi de pe această lume. Ajungi să te gândești: <<Asta e ceva despre care eu nu știu nimic și nu-l pot explica>>. Uite, eu când aveam 15 ani, scoteam 51 de secunde la 100 de metri liber. Iar când l-am văzut pe Popovici, cu timpul de 47 de secunde, m-am gândit: <<Oare vom intra cu el în era de 45 de secunde la 100 de metri?>>..“, a spus César Cielo, campion olimpic.

„Ne uităm la noul rege al probei de 100 de metri liber. Și nu va dispărea prea curând! O să le dea mari bătai de cap unor înotători de clasa mondială, precum Dressel, Chalmers. Din punct de vedere al tehnicii sale, nu ne rămâne decât să învățăm de la Popovici”.

https://newsweek.ro/sport/ex-campionul-olimpic-la-inot-este-noul-rege-la-100-de-metri-trebuie-sa-invatam-tehnica-lui?fbclid=IwAR0BmLWwVunXB9Epd_q74y5oJDIPGJwHxk5Gei8GnBcG1vEw86VeU_HmAq8

Write A Comment