Revista Presei

Emanuel Fântâneanu, reales în Comitetul Executiv al Asociației Internaționale a Presei Sportive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ziaristul sportiv Emanuel Fântâneanu a fost ales, luna aceasta, pentru a cincea oară, în Comitetul Executiv al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS), ca reprezentant al Asociației Presei Sportive din România (APS).

Mandatul său, obținut la al 84-lea Congres al AIPS, găzduit de Roma, este pentru încă patru ani în fruntea comitetului de conducere al asociației.

Președinte de Onoare al APS, din 2007, Emanuel Fântâneanu este membru în Comitetul Executiv al AIPS din 2005. Este ziarist sportiv din 1968. A lucrat în presa scrisă, radio-TV, este autorul mai multor cărți și comentator sportiv (gimnastică, rugby, tenis de masă, echitație, olimpism, politici globale ale sportului). A fost redactor, șef de department, redactor șef adjunct la Gazeta Sporturilor (1968-1995), comentator și șef de departament la mai multe publicații și senior editor la Revista Calul, și a activat ca analist sportiv și comentator pentru Eurosport, TVR, Radio România și Money Channel.

Printre altele, a fost presedinte al APS, între 1994 și 2007, președinte al Comisiei de Tenis de Masă a AIPS, membru al Grupului de lucru al Comitetului Internațional Olimpic pentru Olimpiada de la Atlanta și al Comitetului Olimpic Român, director de presă al Federației Române de Gimnastică și ofițer de presă al Federației Române de Călărie și al Federației Române de Tenis de Masă. Este inclus în Enciclopedia Sportului și Educației Fizice.

Write A Comment