Cea de a XXX-a ediție a Concursului Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” s-a desfășurat, pentru a treia oară consecutiv, în sistem online.
Evenimentul organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei (ME) și al Solidarității Olimpice, un departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic.
Ca și la edițiile precedente, informarea elevilor s-a realizat, în scris, prin intermediul inspectoratelor școlare județene și a Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Lucrările au fost transmise prin poștă sau curier pe adresa forului olimpic, iar jurizarea a avut loc la data de 19 octombrie 2022, la sediul COSR. Câștigătorii au fost anunţați online, iar premiile, constând în materiale de pictură, albume de artă și diplome, le vor fi aduse de o firmă de curierat, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
La ediția din acest an a concursului, au participat 1.123 de lucrări din municipiul București și alte 31 de județe de la nivel național – Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea.
Cele mai multe lucrări – 553, au fost trimise la categoria de vârstă 11-14 ani, la 6-10 ani au intrat în competiție 326 lucrări, iar la 15-18 ani, 244.
Au fost premiate 42 de lucrări, juriul fiind alcătuit din Adrian Brăescu – consilier secretar de stat în cadrul ME; Ioana Streinu – inspector școlar pentru arte vizuale în cadrul ISMB, Elena Stoica – profesor de educație plastică la Corbeni, jud. Arges; Adriana Conț – profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București și Elena Cioclu – profesor de educaţie plastică la Școala de Arte „Victor Karpis” din Giurgiu.
Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român