Inot

Moment istoric pentru România, argint la Mondialele de sărituri în apă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moment istoric pentru România, argint la Mondialele de sărituri oferit de Ioana Cârcu și Ellahi Nazanin. Junioarele au obținut medalie de argint în proba de platformă sincron! Ellahi Nazanin și Ioana Cârcu au încheiat cele 5 sărituri cu un total de 236.46 puncte, fiind întrecute doar de către reprezentantele Australiei – Samantha Olivier și Charli Petrov – cu un total de 243.24 puncte. Pe locul trei s-au situate sud-coreencele Jiwoo Han și Jiwoon Hyun, cu 230.28 puncte. Cele două sportive române sunt pregătite de antrenoarea Claudia Tiu.

Moment istoric pentru România, argint la Mondialele de sărituri la junioare. Se remarcă Ioana Cârcu și Ellahi Nazanin antrenate de Claudia Tiu.

Alexandru Avasiloae a ocupat locul al nouălea în finala la trambulina de 1 metru la Campionatul Mondial de sărituri în apă pentru juniori de la Montreal. FRNPM anunță că Alexandru Avasiloae, primul sportiv român calificat într-o finală de trambulină la o ediție a Campionatului Mondial de juniori, și-a încheiat evoluția cu un total de 405.75 puncte și s-a clasat pe poziția a noua. Podiumul probei arată astfel: 1. Matteo Santoro (Italia) – 469.70 pct., 2. Jake Passmore (Irlanda) – 453.60 pct., 3.Max Fowler (SUA) – 451.15 pct. Sportivul român este antrenat chiar de către tatăl său, Florin Avasiloae.

Amelie Forster a ocupat locul 10 în finala de la platformă individual, la Campionatul Mondial de sărituri în apă pentru juniori de la Montreal.

Calificată în ultimul act la prima sa participare la o asemenea competiție, sportiva în vârstă de 15 ani a totalizat 270.70 puncte și s-a clasat pe poziția a zecea.
Podiumul probei a arătat astfel: 1. Charli Petrov (Australia) – 345.30 pct., 2. Maisie Bond (Marea Britanie) – 318.60 pct., 3. Anna Lemkin (SUA) – 305.40 pct.

Aflată la prima participare la Mondiale, Amelie în vârstă de 15 ani, care este pregătită de antrenorul Florin Avasiloae, a încheiat cele șapte sărituri din preliminarii cu un total de 262.25 puncte și s-a calificat în marea finală de pe poziția a noua!

În deschiderea competiției din Canada, România s-a clasat pe locul 9 în Team Event, cu un total de 305.35 puncte. Pentru țara noastră cu concurat: Alexandru Avasiloae, Ellahi Nazanin, Ioana Cârcu și Amelie Foster.

Sursa FRNPM

Write A Comment