Inot

Cristian Tranulea, vicecampion mondial la înot în ape înghețate

Pinterest LinkedIn Tumblr
Samoëns, Grand Massif, France

Constănțeanul a făcut o cursă senzațională la 50 metri liber, doborând vechiul record mondial

Prezent pentru prima oară în carieră la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate, Cristian Tranulea a obținut o performanță fantastică. Antrenorul de la Axiopolis Cernavodă a cucerit medalia de argint la categoria sa de vârstă, 18-24 de ani, și a încheiat pe locul 4 la open în proba sa de bază, 50 metri liber, la competiția desfășurată în Franța, la Samoens. Mai mult, a fost la aproape de titlul mondial și un loc pe podium la open, după ce câștigătorul, Micah Pearl, a fost inițial descalificat. Organizatorii au revenit însă asupra deciziei, după ce americanul a făcut apel.

Record mondial spulberat

După ce a fost în apropierea podiumului la ștafetă, Cristian Tranulea a abordat proba de 50 metri liber decis să spargă gheața. “Am fost setat pe medalie, mai ales că am tot tras pe lângă în celelalte probe. Am avut probleme la întoarcere, din cauza tabelei din capătul bazinului. Nu doar eu, ci majoritatea sportivilor prezenți. Am spus din start, că cine întoarce bine va lua medalie. Am plecat tare, ca și ceilalți, iar la jumătatea cursei eram undeva pe loc 5. Dar, de aceasta dată, am întors perfect și am ajuns printre primii la final. S-a înotat atât de tare, încât s-a doborât recordul mondial la categoria mea de vârstă. Și americanul, și eu, am spulberat cea mai bună performanță de până acum”, a povestit fostul elev al antrenorului Octavian Tileagă.

Momentele de după cursă au fost la fel de palpitante. “Am văzut că americanul a fost descalificat și mi-am dat seama că sunt campion mondial și noul deținător al recordului mondial. Apoi, organizatorii l-au băgat din nou în clasament. Sincer, a fost mai bun”, a recunoscut cu fair-play Cristian Tranulea.

Obiectiv îndeplinit

Constănțeanul a mărturisit că este foarte mulțumit de rezultat, mai ales că a dat totul în bazinul amenjat pe lac. “Sunt foarte fericit că mi-am îndeplinit obiectivul în proba mea de bază, mai ales că au fost cei mai mulți sportivi înscriși la start dintre toate probele. Am fost aproape de medalie și la 100 metri liber, unde am încheiat pe locul 4, dar și la ștafetă. Sincer, nici nu am simțit că apa avea doar 4 grade, pentru că eram extrem de concentrat. După cursă, am aflat că intru și la ștafeta de 4×250 metri liber. Dar eram deja deconectat și oricum nu înotasem niciodată pe această distanță în ape înghețate. Pe la jumătate, mi s-a făcut rău și am fost nevoit să abandonez. Îmi pare rău că nu am reușit să luăm medalie la celelalte ștafete, chiar dacă am fost aproape”, a spus Cristian Tranulea.

Proaspătul vicecampion mondial a dezvăluit că sunt șanse mari să concureze și la ediția viitoare, dar pe primul plan se află elevii săi de la Axiopolis Cernavodă. “Focusul rămâne pe elevii mei de la Axiopolis Cernavodă. Am plecat împreună la drum și îmi doresc să continuăm, mai ales că au început deja să intre în concurs”, a anunțat constănțeanul.

Write A Comment