Alte sporturi

 Mihaela Peneş, campioană olimpică la aruncarea suliţei ( javelin thrower) în 1964 şi vicecampioana olimpica în 1968, a murit la 77 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Edit 02-sept-2024 : Formalitatile de dupa deces au durat mai mult decat ar fi trebuit si inmormantarea s-a facut azi, la cimitirul Bellu din Bucuresti.

Joi, 29 aug 2024, s-a stins din viata Mihaela Penes , în anonimat, ultimii ani din viața petrecându-i între mănăstire și un azil de bătrâni din București . Celor foarte putini care stiau unde se afla li s-a cerut discretie si acestia au respectat-o. Jurnalistul Inocentiu Voinea a publicat vestea pe Facebook.

Moartea părinţilor, iar apoi a soţului, într-un interval scurt de timp, au reprezentat un şoc pentru Mihaela Peneş. Pensionată, ea a decis să se îndepărteze nu numai de sport, ci şi de lume.

După retragerea din activitatea competițională a fost antrenor, apoi antrenor federal în cadrul Federației Române de Atletism (FRA), după care a devenit secretar general adjunct al FRA. Din 1990 a lucrat la Comitetul Olimpic Român (COR), iar din 1995 a devenit șef al compartimentului internațional al COR. În perioada ianuarie – aprilie 1999 a fost secretar general al COR.

I s-a acrodat titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 i-a fost conferit Ordinul național „Pentru Merit” în grad de ofițer.

Write A Comment